Un militant radical de stânga a fost arestat duminică la un amplasament al SNCF (căile ferate franceze) din Oissel (Seine-Maritime), în timp ce părea să se pregătească de un act de sabotaj, potrivit unei surse din poliţie, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bărbatul avea în vehiculul său "chei de acces la spaţiile tehnice ale SNCF", "cleşti de tăiat fire", un "set de chei universale" şi alte obiecte, precum şi literatură despre stânga radicală, a adăugat aceeaşi sursă.

Bărbatul a fost dus în arestul poliţiei din Rouen, potrivit unei surse apropiate cazului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Luni, ministrul de interne a afirmat la France 2 că serviciile au "identificat un anumit număr de profiluri care ar fi putut comite sabotajul de joi noaptea împotriva liniilor TGV ale SNCF. Gérald Darmanin a insistat că sabotajul a fost un act deliberat, foarte precis şi extrem de bine ţintit şi a subliniat că acesta este "modul tradiţional de acţiune al stângii radicale".

"Întrebarea este dacă au fost manipulaţi sau dacă a fost în beneficiul lor", a mai spus el, după de anterior declarase că nu este exclusă nici o acţiune din străinătate.

În cursul nopţii de joi spre vineri, cablurile de fibră optică care trec pe lângă şine şi garantează transmiterea informaţiilor de siguranţă pentru conductori au fost tăiate şi incendiate în diferite locuri de pe reţeaua TGV. A fost o operaţiune "bine pregătită", organizată de "aceeaşi structură", potrivit unei surse apropiate anchetei. Sabotajul a avut loc cu doar câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, într-un moment în care mulţi pasageri intenţionau să călătorească spre capitală sau să plece în vacanţă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.