Un marinar a fost salvat nevătămat din apele întunecate din estul Mării Mediterane, noaptea trecută, la aproape cinci ore după ce a căzut de la 18 metri de pe o navă comercială relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autorităţile cipriote au anunţat că libanezul în vârstă de 24 de ani nu a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce nava NIVIN, care transporta vehicule sub pavilion panamez, l-a recuperat din mare.

Comandantul Andreas Charalambides, şeful Centrului de coordonare a operaţiunilor de căutare şi salvare din Cipru, a declarat pentru The Associated Press că un elicopter a fost trimis la 185 de kilometri (115 mile) sud-est de ţara insulară, la scurt timp după apusul soarelui, atunci când nava NIVIN a trimis un apel de urgenţă în care anunţa că unul dintre membrii echipajului său a căzut peste bord.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Elicopterul, care era echipat cu senzori de căldură pentru a detecta sursele pe timp de noapte, nu a putut localiza marinarul după ce a cercetat o zonă de 25 de kilometri pătraţi (10 mile pătrate) timp de aproape o oră. Elicopterul s-a întors la bază pentru realimentare, dar autorităţile cipriote au comunicat navei NIVIN localizarea potenţială a marinarului folosind modele computerizate care ţineau cont de curenţii predominanţi în zonă la momentul respectiv.

În timp ce nava cerceta zona în toiul nopţii, echipajul a auzit marinarul strigând după ajutor şi a reuşit să îl scoată din apă.

Charalambides a declarat că o anchetă privind modul în care bărbatul a ajuns în apă este responsabilitatea naţiunii sub pavilionul căreia navighează nava.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.