Un judecător din Texas a suspendat politica în vederea simplificării obţinerii statutului legal în Statele Unite al soţilor cetăţenilor americani şi aplicat astfel o lovitură uneia dintre cela mi importante măsuri a reformei imigraţiei a preşedintelui Joe Biden, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Judecătorul J. Campbell Barker a suspendat luni - pe o perioadă de 14 zile - această măsură în cadrul unei proceduri angajate de de către procurorii generali - republicani - ai 16 state americane, care contestă această politică a administraţiei Biden.

În iunie, Joe Biden anunţa o măsură menită să simplifice accesul la cetăţenie al unui număr de aproximativ o jumătate de milion de imigranţi căsătoriţi cu cetăţeni americani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cele 16 state care au intentat acest recurs în justiţie apreciază că această politică costă serviciile publice milioane de dolari - în domeniul sănătăţii, educaţiei şi menţinerii ordinii, la care imigranţii fac apel.

”Cererile sunt substanţiale şi merită un examen mai aprofundat decât ceea ce şi-a putut permite tribunalul până în prezent”, scrie în această ordonanţă judecătorul Barker.

Administraţia Biden a depus eforturi să acţioneze în domeniul imigraţiei, un subiect care-i divizează pe mulţi americani odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, în care vicepreşedinta democrată Kamala Harris urmează să-l înfrunte pe fostul preşedinte republican Donald Trump.

Partidul Democrat depune eforturi să aibă o politică mai dură în domeniul imigraţiei clandestine, prin introducerea unor reforme în vederea unei mai bune protecţii a drepturilor omului şi libertăţi fundamentale.

Trump prezintă însă Statele Unite ca asaltate de ceea ce cataloghează drept o ”invazie” de imigranţi.

Aceste noi măsuri vizau să simplifice procedura în cazul persoanelor care îndeplineau deja condiţiile cerute pentru a obţine reşedinţă permamentă.

Ele vizează atât persoanele prezente în ţară de cel puţin zece ani şi căsătorite cu un cetăţean american înainte de 17 iunie 2014, cât şi aproximativ 50.000 de copii vitregi ai cetăţenilor americani.

Persoanele a căror cerere a fost aprobată primesc un permis de muncă şi dreptul de a rămâne în Statele Unite pe o perioadă de până la trei ani, răstimp în care pot solicita o carte verde.

Hotărârea de luni suspendă aceste măsuri, însă nu împiedică Guvernul să continue să accepte cereri.

Serviciile americane privind cetăţenia şi imigraţia (USCIS) anunţă într-un comunicat că primesc în continuare cereri, dar că nu le sluţionează până la ridicarea supendării.

Tribunalul a anunţat un calendar accelerat de audieri în acest dosar, însă Barker a anunţat că suspendarea de două săptămâni probabil va fi prelungită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.