Un băiat în vârstă de cinci ani a murit, iar altul a fost rănit într-o alunecare de teren în Austria, unde săptămâni de precipitaţii puternice au fragilizat solurile, iar autorităţile evocă rolul modificărilor climatice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Copilul se afla miercuri după-amiaza împreună cu mama sa, fratele său şi doi prieteni pe un drum la marginea unei păduri în apropiere de Graz (sud) în momentul în care a avut loc drama, a anunţat joi într-un comunicat poliţia.

Copilul a fost luat de o surpare de ”aproximativ 100 de metri cubi de teren”.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În pofida folosirii unor drone şi câini de poliţie în vederea unei localizări rapide, băiatul nu a putut să fe salvat.

Alt băiat a fost ”rănit uşor”, precizează forţele de ordine.

Acest băiat, în vârstă de şapte ani, potrivit agenţiei austriece de presă APA, a fost trasnportat la spital cu elicopterul.

În cursul acestei săptămâni, o pensionară în vârstă de 77 de ani a murit în inundaţii care afectează Austria de mai multe zile.

”CRIZA CLIMATICĂ SE AFLĂ AICI”

Ploi abudente au au făcut ravagii - drumuri impracticabile, pivniţe inundate, mii de intervenţii ale pompierilor în mai multe regiuni.

Polile abundente au crescut nivelul apei râurilor şi lacurilor la cote alarmante şi reprezintă riscuri în zone îmăpădurite şi muntoase.

”Criza climatică se află aici. Simţim efectele, care sunt tot mai importante”, a reacţionat ministrul Mediului Leonore Gewessler, citată de APA.

Pe măsură ce planeta se încălzeşte, atmosfera conţine tot mai mulţi vapori de apă - aproximativ 7% în plus la fiecare grad în plus - şi creşte astfel riscul unor epidoade de precipitaţii puternice în anumite regiuni ale lumii.

În joc intră şi alţi factori, însă polile intense sunt ”prima cauză directă a alunecărilor de teren” atunci când ”pantele sunt saturate de apă şi, astfel, mai puţin rezistente”, explică la AFP Michael Lotter de la Institutul Naţional de Geologie GeoSphere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.