Un bombardier rus de tip Tupolev 22M3 (Tu-22M3) s-a prăbuşit joi, în timpul unui zbor de antrenament, în apropierea unui sat în Siberia, fără să cauzeze pagube la sol, anunţă autorităţile ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

O ”defecţiune tehnică” s-ar afla la originea prăbuşirii bombardierului, potrivit unor informaţii ”preliminare”, anunţă pe Telegram guvernatorul din Irkuţk, Igor Kobzev.

Potrivit lui Igor Kobzev, unul dintre piloţi a murit.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Este cu adevărat o pierdere grea”, îşi exprimă el regretul şi transmite ”sincere condoleanţe” rudelor pilotului.

Potrivit guvernatorului, ceilalţi trei piloţi din echipajul bombardierului, răniţi, au fost spitalizaţi.

Operaţiuni de căutare şi salvare ”la locul prăbuşirii (...) au durat toată noaptea. Din nefericire, unul dintre piloţi nu a putut să fie salvat”, a anunţat pe Telegram Igor Kobzev, citând ”Comandamentul Militar de la Ministerul Apărării”.

Aceasta nu este prima oară când acest model de bombardier face ştiri de actualitate.

Bombardierul de tip Tu-22M3, de fabricaţie sovietică rămâne o piesă centrală a aviaiei ruse.

În aprilie 2023, spionajul militar ucrainean (GUR) anunţa că a doborât un bombardier de acest tip - o premieră de la invazia Ucrainei de către Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.