Armata rusă a afirmat sâmbătă că a cucerit o nouă localitate în estul Ucrainei, unde trupele sale continuă să câştige teren în faţa unei armate ucrainene mai mici, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Localitatea Jelannoe Pervoe (Jelanne Perche în ucraineană, n.r.) a fost eliberată datorită operaţiunilor active şi decisive ale unităţilor din Grupul de Sud”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Acest mic sat este situat în districtul Pokrovsk, un important centru logistic pentru armata ucraineană, care este ameninţată de avansul rusesc.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Armata Kremlinului a înregistrat progrese rapide în regiunea Doneţk în ultimele săptămâni, afirmând în mod regulat că a capturat sate mici.

Marţi, aceasta a declarat, de asemenea, că a cucerit un oraş, Krasnogorivka, în aceeaşi regiune.

Ucraina, care se confruntă cu dificultăţi în est, a lansat un atac major în regiunea rusă Kursk la 6 august, cucerind câteva sute de kilometri pătraţi, potrivit Kievului.

Aceasta spera să forţeze Moscova să îşi redistribuie trupele din regiunea Doneţk şi să oprească astfel înaintarea acestora, însă soldaţii ruşi continuă să avanseze pentru moment.

Preşedintele rus Vladimir Putin a reiterat săptămâna trecută că „prioritatea sa numărul unu” este cucerirea Donbasului, bazinul industrial al Ucrainei care include regiunea Doneţk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.