Turcia a blocat accesul la platforma de social media Instagram, a declarat vineri autoritatea de reglementare în domeniul digital, fără a preciza motivul sau durata interdicţiei, care a lăsat inaccesibilă şi aplicaţia mobilă a platformei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Măsura urmează comentariilor de miercuri ale oficialului turc din domeniul comunicaţiilor, Fahrettin Altun, care a criticat platforma pentru ceea ce el a numit decizia sa de a bloca postările de condoleanţe privind uciderea lui Ismail Haniyeh, liderul politic al grupului militant palestinian Hamas, care a fost ucis la Teheran într-un raid atribuit Israelului.

"Aceasta este cenzură, pur şi simplu", a comentat Altun, adăugând că Instagram nu a invocat nicio încălcare a politicii pentru acţiunea sa.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Meta Platforms, societatea-mamă a Instagram, nu a comentat imediat interdicţia sau comentariile lui Altun.

Autoritatea turcă pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (BTK) a publicat decizia din 2 august pe site-ul său.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.