Fostul preşedinte Donald Trump a declarat marţi că ar bloca prin veto o interdicţie federală a avortului dacă ar fi reales, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Toată lumea ştie că nu aş sprijini o interdicţie federală a avortului, în nicio circumstanţă, şi că, de fapt, i-aş pune veto, deoarece este de datoria statelor să decidă pe baza voinţei alegătorilor lor (voinţa poporului!)”, a postat Trump pe Truth Social.

Postarea a fost făcută ca reacţie la faptul că avortul a fost discutat pe scenă la dezbaterea vicepreşedinţilor de la CBS, între senatorul de Ohio JD Vance şi guvernatorul de Minnesota Tim Walz.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Trump a declarat în repetate rânduri că nu va semna o interdicţie federală a avortului, dar, în timpul dezbaterii de luna trecută de la ABC News cu vicepreşedintele Kamala Harris, el nu s-a angajat să pună veto unei interdicţii federale a avortului.

Trump a susţinut atunci că ”nu ar fi nevoit”.

Când a fost întrebat despre faptul că Vance a spus la NBC că Trump ar bloca prin veto o astfel de legislaţie, Trump a spus că nu a vorbit cu Vance despre acest lucru şi a declarat: ”Nu cred că vorbea în numele meu”.

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.