O intervenţie tehnică era în curs de desfăşurare, luni dimineaţă, la gara Keleti din Budapeta, după ce trenul InterCity Claudiopolis de la Cluj-Napoca la Budapesta a deraiat duminică seara în apropierea Gării de Est din capitala Ungariei, a anunţat luni dimineaţă compania feroviară maghiară MÁV, citată de 24.hu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Duminică seara, trenul InterCity (IC 74) cu destinaţia Budapesta, care plecase din Cluj-Napoca, a deraiat în apropierea gării Keleti, blocând traficul în gara principală a capitalei ungare.

Potrivit index.hu, vagoanele trenului din Cluj-Napoca sunt vechi de aproximativ 50 de ani.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Un călător a relatat că el călătorea în vagonul din spate şi a simţit o zdruncinătură în momentul deraierii. La început nici nu şi-a dat seama că există o problemă majoră. Potrivit relatării sale, nu au existat victime, dar a putut fi auzită sirena unei ambulanţe în zonă.

Un alt pasager a relatat pe un grup de Facebook că o parte a vagonului din faţă a trecut pe o şină, iar partea din spate a intrat de pe cealaltă şină. „Aşa că am mers în cruce până când ne-am oprit. Din fericire, mergeam încet şi nu ne-am răsturnat, dar a fost foarte înfricoşător. Totul se zguduia”, a scris pasagerul. 

Accidentul a determinat întârzieri semnificative şi anulări de trenuri pe liniile de cale ferată din Gara de Est.

Experţii lucrează în mod constant pentru a recupera vagoanele deraiate pentru ca trenul să circule din nou cât mai curând posibil.
 
Gara Keleti nu primeşte niciun tren şi de aici nu pleacă deocamdată nicio garnitură. Trenurile afectate vor sosi şi vor pleca din alte gări din Budapesta.
 
 
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.