Autorităţile elene au arestat sâmbătă treisprezece persoane aflate la bordul unui iaht, în urma unor acuzaţii potrivit cărora focuri de artificii trase de pe ambarcaţiune au provocat un incendiu pe insula Hydra, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul, care a ars o parte din singura pădure de pini de pe insulă, a reuşit să fie pus sub control sâmbătă dimineaţa devreme.

Persoanele implicate vor fi prezentate duminică în faţa unui procuror, au precizat pompierii într-un comunicat.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Nici ambarcaţiunea şi nici persoanele aflate la bord nu au fost identificate.

"Arestările au loc în urma unor acuzaţii potrivit cărora incendiul a fost declanşat de focuri de artificii trase de pe iaht vineri seara", a declarat pentru Reuters un oficial familiarizat cu acest caz. Oficialul a precizat că pasagerii şi echipajul iahtului au fost arestaţi într-un port de agrement din zona Atenei.

Insula Hydra, situată în Golful Saronic, la sud-vest de Atena, este foarte populară printre turişti şi navigatori.

"Suntem indignaţi", a declarat primarul din Hydra, George Koukoudakis, la televiziunea publică. "Dacă acest lucru este adevărat, este ceva care mă întristează cu adevărat", a adăugat el.

Pompierii eleni se străduiau sâmbătă să stăpânească zeci de incendii alimentate de vântul puternic în insulele şi regiunile sudice ale Greciei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.