Statele Unite au lovit depozitele de muniţie ale rebelilor houthi din Yemen în mai multe raiduri ale bombardierelor strategice stealth B-2, a anunţat miercuri seara secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Forţele americane au vizat mai multe instalaţii subterane ale houthi care adăpostesc mai multe tipuri de arme pe care houthi le-au folosit pentru a ţinti nave civile şi militare în întreaga regiune", a scris Austin într-un comunicat, potrivit AFP.

Armata americană i-a vizat în mod regulat pe houthi în ultimele luni. Susţinând că acţionează în sprijinul palestinienilor din Fâşia Gaza, rebelii ţintesc nave pe care le consideră a fi legate de Israel, Statele Unite sau Marea Britanie în Golful Aden şi Marea Roşie, rute maritime vitale pentru comerţul mondial.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Houthi fac parte din ceea ce Iranul, duşmanul declarat al Israelului, numeşte "axa rezistenţei", care include alţi aliaţi ai Hamasului palestinian, precum grupările irakiene şi Hezbollahul libanez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.