”Fac din nou un apel la un armistiţiu imediat în (Fâşia) Gaza, la întoarcerea cârnaţilor”, a gafat premierul Keir Starmer la Liverpool, într-un discurs la Congresul Partidului Laburist (Labour), vrând să spună ”ostatici”, o gafă devenită virală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Liderul laburist se exprima marţi la Congresul Partidului Laburist, care a revenit la putere în iulie, după 14 ani de regim conservator, în acest oraş din nord-vestul Angliei.

Starmer, care îndeamnă ”la reţinere” şi la ”dezescaladare” la frontiera dintre Israel şi Liban în urma unor noi atacuri israeliene vizând Hezbollah, a reiterat poziţia regatului Unit în favoarea unui armistiţiu ”imediat” în Războiul din Fâşia Gaza.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Fac un apel la un armistiţiu imediat în (Războiul din Fâşia) Gaza, la întoarcerea cârnaţilor («sausages» în engleză)... a ostaticilor («hostages», în engleză)”, a declarat el, referindu-se la ostaticii israelieni răpiţi într-un atac fără precedent al Hamas la 7 octomrbie în sudul Israelului.

Aproape imediat după ce a fost rostită, această frază a devenit virală pe reţele de socializare.

Marţi seara, era al doilea cel mai partajat conţinut pe X.

Tabloidele britanice şi presa internaţională deopotrivă au relevat acest lapsus, pe care l-au catalogat drept o ”greşeală” sau o ”gafă”.

STAR WARS

"Keir Starmer profită de primul său mare discurs în calitate de premier pentru a face apel la întoarcerea cârnaţilor”, l-a ironizat pe X Partidul Conservator (Tories), condus în continuare de către fostul premier Rishi Sunak în aşteptarea unui nou lider conservator.

La fel ca alţi nabvigatori pe Internet, Partidul Conservator l-a ironizat comparând gafa premierului laburist cu episodul din Star Wars ”Întoarcerea Jedi”, adăugând la sfârşitul fragmentului de discurs genericul galben, caracteristic filmelor lui George Lucas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.