Sora vitregă a fostului preşedinte american Barack Obama, Auma Obama, a fost gazată de poliţişti în timp ce participa la manifestaţii împotriva unui proiect de lege vizând creşterea taxelor în Kenya, în faţa sediului Parlamentului, la Nairobi, unde poliţia a deschis focul asupra contestatarilor, omorând şi rănind zeci de persoane, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sora fostului preşedinte american nu a fost atinsă în aceste violenţe, însă a fost victima gazelor lacrimogene în timp ce acorda un interviu CNN.

”Sunt aici pentru că uitaţi ce se întâmplă. Kenyeni tineri manifestează pentru drepturile lor şi suntem bombardaţi cu gaze lacrimogene. Ne gazează cu lacrimogene! Avem steaguri şi banderole, nimic altceva”, a declarat ea.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Nici măcar nu mai văd”, a continuat ea, începând să tuşească şi să-şi apere ochii de gaze, întâmpinând dificultăţi să se exprime în restul interviului.

Kenyenii, nemulţumiţi deja de costul ridicat al traiului în ţară, se opun creşterii taxelor şi impozitelor care, consideră ei, le va face viaţa şi mai grea.

Marţi, mii de manifestanţi au invadat sediul Parlamentului kenyan, după ce aleşii au adoptat creşterea impozitelor.

Aleşii au fugit din sediul Legislativului printr-un tunel, în timp ce manifestanţi luau clădirea cu asalt şi o incendiau în parte.

Această contestare este reprimată în mod violent de către autorităţi.

Biroul fostului preşedinte american barack Obama, contactat de The Associated Press, a declarat că nu are de făcut niciun comentariu imediat cu privire la incidentul în care a fost implicată Auma Obama sau la violenţele din Kenya.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.