Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a avertizat cu privire la o nouă reacţie împotriva Coreei de Sud, dacă aceasta va continua să folosească difuzoarele şi să împrăştie pliante pe fondul tensiunilor în creştere, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"În cazul în care Coreea de Nord recurge simultan la răspândirea de pliante şi difuzarea de provocări peste graniţă, va fi fără îndoială martoră la o nouă ripostă a RPDC", a declarat Kim Yo Jong.

Coreea de Sud a reluat duminică transmisiunile prin difuzoare îndreptate către Coreea de Nord, a anunţat armata sa, dând curs unui avertisment prin care cerea Phenianului să nu mai trimită baloane cu gunoaie în Sud.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

"Acesta este un preludiu la o situaţie foarte periculoasă", a declarat Kim, vicedirector de departament în cadrul Partidului Muncitorilor, aflat la putere, referindu-se la transmisiunile prin difuzoare din Sud.

Decizia de a relua transmisiunile, ca o formă de război psihologic, a fost luată după ce Coreea de Nord a început să lanseze sâmbătă aproximativ 330 de baloane cu gunoaie ataşate, dintre care aproximativ 80 au căzut deasupra graniţei, a precizat armata sud-coreeană.

Phenianul a început să trimită baloane cu gunoi peste graniţă în luna mai şi a declarat că această acţiune a fost o ripostă la pliantele anti-Nord lansate de activiştii sud-coreeni ca parte a unei campanii de propagandă.

Transmisiunile din Coreea de Sud includ ştiri din întreaga lume şi informaţii despre societatea democratică şi capitalistă, cu un mix de muzică K-pop. Se crede că sunetul a ajuns la peste 20 de kilometri în Coreea de Nord.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.