Armata rusă revendică luni cucerirea unui sătuc în regiunea Zeporojie, în sudul Ucrainei, în timp ce trupele ruse câştigă teren, în paralel, în estul Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Forţele ruse au ”eliberat localitatea Levadne, în regiunea Zaporojie, şi au ocupat poziţii mai favorabile”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Levadne - care se află ca la aceeaşi distanţă faţă de oraşele Zaporojie şi Doneţk - a fost recucerit de către armata ucraineană de la forţele ruse în iunie 2023, într-o contraofensivă în această zonă a frontului, în care a înregistrat un succes limitat.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Armata rusă, care controlează aproape 20% din teritoriul Ucrainei, se află în ofensivă de aproape un an.

Ea înaintează mai ales în Donbas (est), către Pokrovsk, un nod feroviar şi rutier strategic pentru forţele ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţa la sfârşitul săptămânii trecute că vrea ca Războiul cu Rusia să se încheie în 2025, în pofida faptului că revendicările Kievului şi Moscovei în vederea unei păci sunt în continuare ireconciliabile în acest stadiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.