O rafinărie din sudul Rusiei a fost închisă miercuri seară în urma unui atac cu dronă ucraineană în regiunea Rostov pe Don, nu departe de graniţă, a declarat guvernatorul local, adăugând că nu au existat victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unui atac cu dronă, un incendiu a izbucnit la rafinăria Novoşahtinsk. "Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului" şi "activitatea a fost suspendată", a declarat Vasili Golubev, responsabilul, pe sistemul de mesagerie Telegram, precizând că incendiul a fost limitat la "100 m2".

Considerată una dintre cele mai importante instalaţii petroliere din sudul Rusiei, rafinăria Novoşahtinsk, situată la circa zece kilometri est de frontieră, este ţinta unor atacuri ucrainene în mod regulat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În acelaşi timp, un alt atac cu dronă a distrus în cursul nopţii un rezervor de petrol într-un depozit din Stary Oskol, la nord de frontiera ucraineană, a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod. Incendiul a fost "stins rapid" şi nu s-au înregistrat "victime", a adăugat sursa citată.

Ucraina, care se confruntă de doi ani cu o ofensivă rusă, ripostează în mod regulat atacând regiunile ruseşti şi vizând în special situri energetice, scrie AFP. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.