La o săptămână după declanşarea revoltelor xenofobe de extremă dreaptă, un număr mare de suspecţi au fost judecaţi în Marea Britanie, premierul Keir Starmer aşteptându-se la sancţiuni "severe".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

După o nouă seară de incidente, în special la Belfast (Irlanda de Nord) şi Plymouth (sudul Angliei), ziua a fost marcată de urmărirea judiciară a celor aproximativ 400 de arestări efectuate în ultimele zile. Potrivit Parchetului britanic, aproximativ o sută de acuzaţii au fost deja formulate, informează AFP. 

La finalul unei noi reuniuni de criză, a doua în două zile, premierul britanic Keir Starmer, care a condus cândva Parchetul din Anglia şi Ţara Galilor, a declarat că se aşteaptă ca, până la sfârşitul săptămânii, să fie pronunţate sentinţe "grele" împotriva turbulenţilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Acest lucru ar trimite un mesaj foarte puternic tuturor celor implicaţi, direct sau online", că problema lor va fi tratată "în decurs de o săptămână" şi că "nimeni nu ar trebui să fie implicat în această dezordine", a subliniat el, promiţând "siguranţă" pentru public.

Secretarul de stat pentru justiţie, Heidi Alexander, a declarat marţi dimineaţă că vor fi mobilizaţi în total 6.000 de poliţişti specializaţi în menţinerea ordinii şi că vor fi eliberate 567 de locuri în închisori care ar fi fost disponibile "în cursul lunii".

În faţa numărului tot mai mare de apeluri la manifestaţii pentru miercuri, poliţia se teme de noi confruntări. În Londra, poliţia a avertizat că va folosi "toate puterile, tacticile şi instrumentele disponibile pentru a preveni alte scene de dezordine". "Suntem conştienţi de evenimentele planificate de grupuri care semănau ură şi dezbinare", a declarat comisarul adjunct Andy Valentine, responsabil cu poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.