Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că Ucraina ar trebui să organizeze alegeri prezidenţiale după expirarea mandatului de cinci ani al preşedintelui Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ar trebui efectuată o analiză serioasă şi profundă a problemei legitimităţii preşedintelui Ucrainei, a spus Vladimir Putin într-o conferinţă de presă susţinută după vizita sa din Uzbekistan, a relatat agenţia oficială rusă TASS. "În ceea ce priveşte legitimitatea guvernului ucrainean, este într-adevăr necesar să se efectueze o astfel de analiză serioasă, profundă", a spus liderul de la Kremlin.

Putin a declarat marţi că singura autoritate legitimă din Ucraina este acum parlamentul şi că şeful acestuia ar trebui să primească puterea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ucraina nu a mai organizat alegeri prezidenţiale, deşi mandatul lui Zelenski a expirat în această lună, dar preşedintele ucrainean şi aliaţii Kievului consideră că este o decizie corectă în timp de război.

Declaraţiile lui Putin au fost anticipate cumva săptămâna trecută de Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, care a spus că Volodimir Zelenski este o ţintă îndreptăţită pentru Moscova.

Din ce în ce mai evident, propaganda rusă se îndreaptă acum către acreditarea ideii că Ucraina, care a anulat alegerile prezidenţiale din cauza războiului, are un preşedinte ilegitim. 

CITEȘTE ȘI Medvedev spune că Zelenski este o ţintă militară legitimă pentru Rusia
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.