Preşedintele rus Vladimir Putin i-a mulţumit preşedintelui american Joe Biden pentru prezenţa la reuniune şi şi-a exprimat speranţa unei întâlniri ”productive”, în deschideerea summitului, miercuri, la Geneva, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin i-a spus lui Biden că-i mulţumeşte pentru reuniune, având în vedere că preşedintele american ”a avut o călătorie lungă şi mult de lucru”.

El a subliniat că există ”multe probleme acumulate în relaţiile ruso-americane care trebuie să fie discutate la cel mai înalt nivel”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Cei doi preşedinţi urmează să abordeze de la atacuri cibernetice şi până amestecul Rusiei în alegeri americane, la acest summit.

Biden, care a discutat cu Putin la telefon, i-a spus la rândul său liderului de la Kremlin că ”întotdeauna este mai bine să ne întâlnim faţă în faţă”.

Preşedintele elveţian Guy Parmelin i-a primit pe cei doi omologiai săi în deschieerea summitului şi le-a urat un ”dialog rodnic” la Geneva, ”oraşul păcii”, a subliniat el.

Parmelin, luat peste picior de presa elveţiană din cauza englezei sale, a vorbit în franceză, limba sa natală, considerată limba diplomaţiei fine.

El a promovat imaginea neutră a Elveţiei şi de centru al diplomaţiei internaţionale.

”Elveţia este foarte onorată să să vă găzduiască la acest summit şi este încântată - potrivit tradiţiei bunelor oficii - să susţină dialogul şi înţelegerea reciproce”, a declarat Parmelin, flancat de Putin şi Biden, pe scările Vilei La Grange, un conac din secolul al XVIII-lea, pe malul Lacului Geneva, în care se desfăşoară summitul.

”Vă urez amândurora, domnilor preşedinţi, un dialog rodnic în interesul ţărilor dumneavoastră şi întregii lumi”, a declarat el.

El le-a adresat, apoi, ”cele mai bune urări şi la revedere”, atât în engleză, cât şi în rusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.