Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia nu va permite Ucrainei să obţină arme nucleare, după ce liderul ucrainean a declarat că, din moment ce Kievul a renunţat la armele nucleare din era sovietică, trebuie să adere la NATO, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Putin a declarat că orice mişcare a Ucrainei de a obţine arme nucleare nu ar putea fi ascunsă şi ar atrage un răspuns rusesc adecvat. „Rusia nu va permite ca acest lucru să se întâmple, indiferent de situaţie”, a declarat el reporterilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că i-a spus lui Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, că Ucraina are nevoie fie de arme nucleare, fie de aderarea la NATO pentru securitatea sa - dar deoarece a renunţat la armele nucleare după destrămarea Uniunii Sovietice, aderarea la NATO rămâne singura modalitate prin care ar putea descuraja Rusia.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Zelenski a clarificat ulterior că nu a spus niciodată că Ucraina se pregăteşte să construiască o armă nucleară. „Noi nu facem arme nucleare. Vă rog, nu schimbaţi sensul acestor mesaje”, a spus el.

Ucraina a moştenit arme nucleare după destrămarea Uniunii Sovietice, dar a renunţat în mod voluntar la ele în anii 1990, în schimbul unor garanţii privind integritatea sa teritorială, un acord pe care susţine că Moscova l-a încălcat prin invadarea teritoriului său.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.