Liderul rus Vladimir Putin a sosit marţi seara în Cecenia, republica rusă din Caucaz condusă cu o mână de fier de aliatul său Ramzan Kadîrov, unde nu a mai fost din 2011, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Preşedintele rus Vladimir Vladimirovici Putin a sosit în Republica Cecenă. Este planificat un program încărcat în cadrul acestei vizite”, a declarat Ramzan Kadîrov pe Telegram.

FOTO: kremlin.ru
FOTO: kremlin.ru

Televiziunea rusă de stat a difuzat imagini de la sosirea lui Putin, care a coborât dintr-un elicopter şi a fost întâmpinat pe pistă de Ramzan Kadîrov însuşi şi de cei mai apropiaţi colaboratori ai săi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Oamenii vor fi fericiţi. Vor fi fericiţi că preşedintele a venit în republică. Pentru noi, este stimulativ, un impuls de energie. Este o mare bucurie”, a declarat Ramzan Kadîrov jurnaliştilor.

Potrivit liderului cecen, Putin şi-a început vizita vizitând mormântul tatălui şi predecesorului său la conducerea Ceceniei, Ahmat Kadîrov, ucis într-un atac al rebelilor islamişti în 2004.

Foto: kremlin.ru
Foto: kremlin.ru

Vizita lui Putin în Cecenia urmează unei vizite pe care a făcut-o anterior, marţi, la Beslan, în Osetia de Nord, o altă republică rusă din Caucaz. Acolo, liderul de la Kremlin a adus un omagiu victimelor luării sângeroase de ostatici la o şcoală de către un comando islamist cecen în 2004.

Cecenia a trecut prin două războaie sângeroase în anii 1990 şi 2000, când forţele federale ruse au luptat împotriva unei rebeliuni separatiste ce treptat a devenit islamistă, s-a răspândit în regiune şi, în 2015, a jurat credinţă organizaţiei jihadiste Stat Islamic.

Această republică rusă este condusă din 2007 de Ramzan Kadîrov, ale cărui forţe sunt acuzate în mod regulat de multiple încălcări ale drepturilor omului în acest teritoriu.

Vizita lui Putin intervine în contextul în care forţele ucrainene au lansat, la 6 august, o ofensivă surpriză asupra regiunii Kursk de la frontiera rusă, cucerind zeci de localităţi. Forţele cecene au fost desfăşurate în regiunea Kursk pentru a contracara acest atac ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.