Procurorul special Jack Smith a făcut apel împotriva hotărârii unei judecătoare federale de anulare a procedurilor judiciare angajate în Florida împotriva fostului preşedinte american Donald Trump cu privire la reţinerea unor documente clasificate după plecarea sa de la Casa Albă în 2021, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jack Smith a depus apelul miercuri, la Atlanta (sud), potrivit unui document oficial pe care AFP scrie că l-a consultat.

Donald Trump, care se află în campanie cu scopul de a reveni la Casa Albă, a smuls luni o nouă victorie judiciară prin faptul că judecătoarea Aileen Cannon a anulat urmăririle penale împotriva sa în Florida.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Ea a stabilit că numirea procurorului special Jack Smith, care instruieşte acest dosar, a fost ilegală.

Donald Trump este acuzat penal în acest dosar de faptul că a compromis securitatea naţională prin faptul că a păstrat acasă, la Mar-a-Lago, documente clasificate - inclusiv planuri militare şi informaţii despre armament nuclear secrete - după ce şi-a încheiat preşedinţia, în loc să le predea Arhivelor Naţionale, aşa cum prevede legea.

Miliardarul este acuzat de asemenea de faptul că a încercat să distrugă probe în acest dosar.

Cele mai grave acuzaţii formulate împotriva sa se pedepsesc cu până la zece ani de închisoare.

Hotărârea acestei judecătoare - numite de către Donald Trump în timpul mandatului său (2017-2021) - a fost salutată de către fostul preşedinte, care a cerut anularea celorlalte trei producuri penale împotriva sa.

Fără să se pronunţe pe fondul dodarului, judecătoarea susţine că numirea în 2022 de către secretarul Justiţiei Merrick Garland şi finanţarea procurorului special Jack Smith înclacă secţăiuni ale Constituţiei cu privire la rolul Congresului în numiri şi stabilirea unor cheltuieli.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.