Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va participa pentru prima dată pe 25 mai la o reuniune a liderilor din ţările NATO, care va avea loc în noul sediu al alianţei din Bruxelles, se arată într-un comunicat al Casei Albe, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele american ar putea profita de această vizită pentru a-şi prezenta poziţia vizavi de creşterea cheltuielilor militare la nivelul aliaţilor, tocmai pentru a extinde umbrela de securitate şi a atinge obiectivul de 2% din PIB agreat la summitul NATO din Ţara Galilor.

Trump i-a îngrijorat pe aliaţii europeni cu solicitările repetate de creştere imediată a cheltuielilor militare, precum şi cu propunerea unei posibile alianţe cu Rusia pentru combaterea jihadiştilor Statului Islamic din Siria şi Irak.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Preşedintele aşteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu omologii săi, în care îşi va reitera angajamentul pentru NATO şi va discuta o serie de probleme critice pentru alianţă, în special responsabilitatea comună a aliaţilor şi rolul în lupta de combatere a terorismului”, se arată într-un comunicat transmis de Casa Albă.

De asemenea, miliardarul american urmează să-l primească pe 12 aprilie la Casa Albă pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Cei doi lideri ar urma să discute despre întărirea alianţei în faţa provocărilor lansate la adresa securităţii naţionale şi internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.