Un bărbat suspectat de faptul că a atacat trecători cu un cuţit la Moers, în vestul Germaniei, a fost ucis prin împuşcare marţi, la câteva zile după un atac sângeros cu cuţitul la Solingen, un oraş situat în apropiere, anunţă poliţia germană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Serviciile de Urgenţă au fost sunate marţi, către ora locală 14.15 (15.15, ora României), şi au fost informate că un bărbat a ”agresat şi ameninţat mai mulţi trecători” în oraş, anunţă într-un comunicat Poliţia din Duisburg.

Agenţi au localizat un suspect german, în vârstă de 26 de ani, care ”i-a atacat cu două cuţite în mâini”, anunţă forţele de ordine.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Poliţiştii au tras în tânăr, care a fost ”rănit mortal”, însă nicio altă persoană nu a fost rănită.

Acest incident intervine în contextul în care Germania se află în stare de şoc, dar şi de alertă după ce trei persoane au fost ucise, iar alte opt rănite într-un atac cu cuţitul, vineri, la un festival stradal, la Solingen, situat la aproximativ 45 de kilometri de Moers.

Un sirian în vârstă de 26 de ani, suspectat de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) ar fi comis acest atac.

Cancelarul Olaf Scholz s-a anagajat, la prezentarea unui omagiu, luni, să reformeze legislaţia germană cu privire la armament, ”mai ales în privinţa utilizării cuţitelor”.

Această consolidare a controlului armamentului urmează să fie operată ”foarte repede”, a anunţat Olaf Scholz.

Atacul de la Solingen a relansat o dezbatere cu privire la imigraţie în Germania şi exercită presiuni suplimentare asupra lui Olaf Scholz odatră cu apropierea unor alegeri regionale importante prevpzute duminică.

Presupusul agresor ar fi trebuit să fie expulzat către Bulgaria, unde a intrat prima oară în Uniunea Europeană (UE), însă pare că a scăpat uşor unor încercări de expulzare.

Luni, Olaf Scholz a anunţat că Germania ”va face tot ceea ce-i stă în putere pentru ca persoanele care nu pot şi nu trebuie să să rămână în Germania să fie repatriate şi expulzate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.