Poliţia care caută un atacator necunoscut la câteva ore după ce acesta a ucis trei persoane şi a rănit opt într-un atac cu cuţit la un festival din oraşul Solingen din vestul Germaniei a anunţat sâmbătă că a reţinut un individ, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Poliţia a precizat în cursul după-amiezii că investighează dacă există o posibilă legătură cu atacul.

"Ancheta şi căutarea altor posibili autori sunt în plină desfăşurare", a declarat poliţia.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 21:40, vineri, când bărbatul a atacat mai multe persoane cu un cuţit, a declarat poliţia, adăugând că motivul a rămas neclar.

"Autorul trebuie să fie prins rapid şi pedepsit în cel mai aspru mod legal", a transmis cancelarul german Olaf Scholz.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a declarat că autorităţile de securitate fac tot ce le stă în putinţă pentru a prinde autorul şi pentru a investiga contextul atacului, care a avut loc la Fronhof, o piaţă din Solingen unde cântau trupe live. Atacul a avut loc în timpul unui festival care marca cea de-a 650-a aniversare a oraşului din landul Renania de Nord-Westfalia, care se învecinează cu Ţările de Jos.

Poliţia a izolat piaţa sâmbătă, iar trecătorii au aşezat lumânări şi flori în afara baricadelor.

"Suntem cuprinşi de şoc şi durere", a declarat primarul oraşului Solingen, Tim-Oliver Kurzbach.

Muzicianul german care poartă numele Topic a declarat că el cânta pe o scenă din apropiere când a avut loc incidentul. A fost informat despre cele întâmplate, dar i s-a cerut să continue „pentru a nu provoca un atac de panică în masă”, a postat el pe Instagram.

În cele din urmă, i s-a spus să se oprească. "Din moment ce atacatorul era încă pe fugă, ne-am ascuns într-un magazin din apropiere în timp ce elicopterele poliţiei circulau deasupra noastră”, a scris Topic.

Autorităţile au anulat restul festivalului de weekend.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.