Pentagonul urmează să aloce 500 de milioane de dolari pe an cercetării privind sănătatea femeilor, anunţă Prima Doamnă a Statelor Unite Jill Biden. în cadrul unui îndemn mai larg al Casei Albe în acest subiect, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Departamentul Apărării s-a angajat să dedice o jumătate de miliard de dolari sănătăţii femeilor”, a anunţat Jill Biden luni la o conferinţă organizată de Fundaţia Clinton.

Prima Doamnă precizează că ”toate femeile” urmează să beneficieze de aceste cercetări - care urmează să vizeze mai întâi femeile angajate ale Pentagonului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Aceste fonduri urmează să fie alocate cercetării privind ”artroza, oboseala cronică şi tulburările cardiovasculare”, a anunţat Jill Biden, în vârstă de 73 de ani, intervievată pe scenă de către Chelsea Clinton, fiica fostului preşedinte democrat Bill Clinton.

Pentagonul a precizat într-un comunicat că această investiţie este vitală în vederea răspunderii unor nevoi de sănătate ale femeilor de care este responsabil - 230.000 de angajate în prezent, două milioane de pensionare ale armatei şi familiile lor.

”În comparaţie cu bărbaţii, această populaţie înregistrează un nivel de cel puţin două ori mai mare de tulburări hematologice, genitalo-urinare, endocrine, nutritive şi imunologice”, potrivit Pentagonului.

Cercetarea privind sănătatea femeilor - care nu au fost incluse adesea în teste clinice înaintea unei legi din 1993 care obligă laboratoarele care primesc subvenţii guvernamentale să o facă - a fost mult timp neglijată de către puterile publice din Statele Unite.

În martie, preşedintele Joe Biden a semnat un decret prin care ordona administraţiei sale să transforme cercetarea privind sănătatea femeilor într-o prioritate.

El a cerut Congresului american să deblocheze 12 miliarde de dolari în vederea înfiinţării unui fond dedicat cercetării privind sănătatea femeilor în cadrul prestigioaselor Institute Naţionale de Sănătate (NIH), iar în 2025 s-au prevăzut investiţii în valoare de 200 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.