Un poliţist şi trei presupuşi traficanţi de droguri au fost ucişi într-o confruntare armată în oraşul Matamoros, în nord-estul Mexicului, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimul de focuri a izbucnit în timp ce poliţia urmărea o camionetă în care se aflau mai mulţi bărbaţi înarmaţi, a anunţat duminică, pe reţele de socializare Guvernul statului Tamaulipas, în care află Matamoros.

Autorităţile locale au anunţat că trei dintre bărbaţi au fost ucişi, iar unul a reuşit să fugă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Ele au anunţat moartea ”unui membru al Gărzii statului”, o forţă de securitate locală.

Matamoros, care se află la frontiera cu statul american Texas, este teatrul unor confruntări armate între Cartelul de la Golf şi grupări criminale rivale ca Los Zetas, potrivit autorităţilor.

Statul Tamaulipas este unul dintre cele mai devastate state mexicane de traficul cu droguri.

Oraşul Matamoros este totodată o escală pe ruta migranţilor care travesează în mod ilegal Rio Grande pentru a intra în Statele Unite.

Rutele migraţiei din această regiune sunt considerate unele dintre cele mai periciloase, din cauza riscului răpirii şi extorcării practicate de către grupări criminale.

În martie 2023, presupuşi membri ai Cartelului de la Golf au răpit patru americani, iar doi au fost ucişi.

Aproximativ 32 de migranţi din Venezuela şi Honduras au fost răpiţi în ianuarie în timp ce călătoreau cu autobuzul pe o autostradă care asigură o legătură între Reynosa şi Matamoros, un traseu de mai puţin de 90 de kilometri.

Violenţele legate de carteluri s-au soldat cu 450.000 de morţi şi peste 100.000 0de dispăruţi începând din 2006, în Mexic, când preşedintele de atunci Felipe Calderón (2006-2012) a lansat o ofensivă militară împotriva traficului de droguri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.