Opt persoane au fost rănite cu arma albă - în incidente separate - weekendul trecut, la Londra, în timpul celebrului carnaval din cartierul Notting Hill, al doilea cel mai mare din lume, anunţă marţi poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ca în fiecare an, la sfârşitul lui august, aproape un milion de persoane erau aşteptate pe stărzile acestui cartier situat în vestul capitalei britanice la acest carnaval care sărbătoreşte cultura caraibiană şi este pătat cu regularitate de agresiuni.

Trei persoane au fost înjunghjate duminică, iar alte cinci luni, în ziua încheierii carnavalului, în pofida instalării unor portaluri de detectare a metalelor la intrarea a aproximativ 100 de străzi în Notting Hill.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Viaţa a doi dintre cei răniţi de luni era în pericol, dar şi a unei femei în vârstă de 32 de ani înjunghiată duminică potrivit poliţiei.

230 DE PERSOANE ARESTATE, 49 CU PRIVIRE LA DEŢINERE DE ARME ALBE

În total, 230 de persoane au fost arestate luni - inclusiv 49 cu privire la deţinere de arme albe.

În total 35 dintre numeroşii poliţişti desfăşuraţi în capitala britanică au fost răniţi.

Deţinerea de arme de foc este strict încadrată în Regatul Unit, care întâmpină înschimb dificultăţi în a reglementa deţinerea de arme albe, mai ales în rândul adolescenţilor.

Mai multe atacuri cu cuţitul au avut loc în Regatul Unit în ultimele săptămâni - fără ca poliţia să anunţe motivaţii teroriste, ca uciderea a trei fete cu cuţitul la Southport (nord-vest), în urmă cu aproape o lună, care a provocat revolte împotriva migranţilor şi islamofobe.

Carnavalul de la Notting Hill - care sărbătoreşte de peste 50 de ani comunităţile caraibiene din Regatul Unit prin muzică, caruri alegorice şi costume flamboaiante - este considerat cel mai important din Europa şi al doilea în lume diupă carnavalul de la Rio, în Brazilia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.