Olanda va continua să acorde o ”susţinere financiară, militară şi politică” Ucrainei, anunţă miercuri noul premier olandez Dick Schoof în primul său discurs în Parlament, în care critică Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu trebuie să fim naivi. La câteva de zbor de aici există un război oribil, unde viaţa omului nu are importanţă pentru Rusia”, a denunţat fostul şef al spionajului olandez.

”Ucraina poate continua să conteze pe susţinerea financiară, militară şi politică a Olandei”, a subliniat el.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Dick Schoof, în vârstă de 67 de ani, s-a angajat să atingă obiectivul alocării a 2% din PIB-ul Olandei apărării, nivelul cerut de NATO, care urmează să fie condusă în curând de predecesorul său, Mark Rutte.

Noul premier olandez a declarat, după ce a fost învestit, miercuri, unui mic grup de jurnalişti, că principala ameninţare la adresa Olandei ”vine în mod clar din est”.

”Poate pentru că am fost şeful serviciilor de securitate, sunt un pic mai îngrijorat decât alţii”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.