Cel mai bun mod de a recâştiga tinerii alegători de la extrema dreaptă este să le oferi speranţă, siguranţă şi respect, astfel încât toată lumea „de la un muncitor necaliuficat la Amazon” la „fiul lui Elon Musk” să poată trăi fără teamă pentru viitor, a declarat cancelarul german Olaf Scholz la un summit la Berlin, apreciind că este necesar să fie abordate îngrijorările tinerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţiile sale vin după ce tinerii au votat în număr mare pentru extrema dreaptă la recentele alegeri parlamentare europene,

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Trebuie să muncim foarte mult pentru a oferi securitate oamenilor în ceea ce priveşte viitorul şi trebuie să abordăm toate întrebările relevante care sunt importante pentru ei”, consideră liderul german.

Acestea au inclus drepturile lucrătorilor, securitatea globală, protejarea climei, o lume modelată de inteligenţa artificială şi o „ordine internaţională... pe care te poţi baza”.

Scholz a vorbit într-un panel cu Lea Ypi, profesor de teorie politică şi ştiinţe politice la London School of Economics, care a fost prezidat de redactorul-şef al The Guardian,, la un summit al politicienilor progresişti ​​şi al thinktank-urilor de la Berlin. vineri.

Scholz a spus că, odată cu acordarea dreptului de vot pentru prima dată persoanelor de până la 16 ani în unele ţări, inclusiv Germania, a fost „greşit” să presupunem „că sunt complet diferiţi de părinţii şi bunicii lor” şi ar respinge extrema dreaptă.

Scholz a spus că „într-o perioadă în care există multe incertitudini şi în care vedem mult scepticism cu privire la viitor”, că „reducerea incertitudinilor şi dezvoltarea a ceva la care poţi spera” a fost esenţială pentru politica progresistă.

După ce i-au susţinut cu o majoritate covârşitoare pe Verzi în urmă cu cinci ani, germanii sub 25 de ani au oferit extremei-dreapta Alternative für Deutschland 16% din voturi – o creştere de 11 puncte – ajutând să se plaseze pe locul al doilea în urma conservatorilor de opoziţie CDU-CSU şi cu mult înaintea Social-Democraţilor lui Scholz.

Dar liderul german a spus că este înşelător să sugereze că tinerii în general se îngrămădesc spre extrema dreaptă.

„Tinerii nu susţin extrema dreaptă – unii dintre ei au făcut-o”, a subliniat el.

„Aşa că aş spune că trebuie să discutăm aceste subiecte şi să dezvoltăm o perspectivă în care lucrurile merg în direcţia corectă... Lucrez pentru asta.”, a dat asigurări liderul german.

El şi Ypi au avut controverse pe probleme precum măsura în care globalizarea a contribuit la precaritate, precum şi definiţiile libertăţii şi securităţii.

Ypi a spus că „securitatea” înseamnă lucruri diferite pentru diferiţi oameni, de exemplu „fiul lui Elon Musk” versus „cineva care este vulnerabil într-un loc de muncă precar, provocat de dezvoltarea tehnologică”.

Scholz a spus că societăţile cu mai puţine disparităţi economice sunt mai bune pentru toţi – chiar şi pentru descendenţii multimiliardari.

„I-ai putea spune fiului lui Elon Musk că ar putea avea o viaţă mai bună în Germania... pentru că nu are nevoie să trăiască într-o comunitate închisă”, a spus Scholz.

El a atribuit creşterea partidelor şi mişcărilor populiste de extremă-dreapta şi de dreapta incertitudinii cu privire la viitor, despre care a spus că are multe cauze fundamental.

„Trebuie să oferim o viziune care să funcţioneze pentru toată lumea. Aşa că este o viziune... pentru un muncitor necalificat (la) un site Amazon... femeile care lucrează în atelier şi, de asemenea, pentru manageri şi ingineri şi oameni calificaţi.” El a spus că esenţial pentru aceasta este „chestiunea respectului”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.