Mai multe persoane au fost arestate în Africa de Sud, după ce un grup mic condus de către un predicator a atacat o şcoală cu macete pentru a-şi lua cu forţa copiii, potrivit poliţiei, provocând indignare şi incendierea bisericii acestuia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Poliţia a arestat cinci persoane după difuzarea unei înregistrări video în care pastorul pentacostal Paseka ”Mboro” Motsoeneng, şeful Bidericii Evenimentelor Incredibile (Church of Incredible Happenings) ameninţa luni personalul Şcolii Primare din Katlehong, în sud-estul Johannesburgului, şi lua cinci copii.

Pastroul conducea un mic grup de bărbaţi înarmaţi cu macete, iar unul dintre bărbaţi era înarmat cu o puşcă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Autorităţile de la nivelul provinciei au anunţat că copiii pe care i-au răpit sunt nepoţii acestuia şi se află în centrul unei bătălii cu privire la custodie după moartea mamei lor.

Poliţia a arestat mai întâi patru persoane, dar nu şi pe Motsoeneng, cu privire la intimidare şi violenţă.

Elevi iritaţi de ceea tratamentul rezervat pastorului s-au dus la biserica lui Motsoeneng în semn de protest.

Biserica - care funcţionează într-un cort uriaş - a fost indcendiată şi jefuită.

Poliţia a arestat apoi aproximativ 50 de persoane, dar nu a vrut să spună dacă între ele se afla şi Motsoeneng.

O falsă armă de foc şi macetele folosite în atac au fost confiscate.

Ministrul Educaţiei Siviwe Gwarube s-a declarat pe X ”absolut revoltată de acest atac împotriva şcolilor noastre, personalului nostru şi elevilor noştri”.

”Nimeni, absolut nimeni nu ar trebui să pătrundă în şcoli cu arme, să întrerupă procesul de învăţare şi orele şi să terorizeze copiii”, a denunţat ea.

Motsoeneng, un  profet şi televanghelist autoproclamat, cunoscut prin faptul că-i plac maşinile de lux, are mii de adepţi în Africa de Sud.

El pretinde miracole şi a declarat într-o bună zi că a vizitat paradisul şi că a făcut poze cu această ocazie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.