Cel puţin 18 persoane au fost ucise şi 30 rănite, sâmbătă, în atacuri comise de presupuse femei kamikaze în statul Borno, în nord-estul Nigeriei, a declarat directorul general al agenţiei locale de gestionare a situaţiilor de urgenţă, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Borno a fost scena unei insurecţii islamiste de 15 ani, care a făcut mii de morţi şi milioane de strămutaţi. Deşi armata nigeriană a reuşit să scadă capacităţile operaţionale ale luptătorilor, atacurile mortale împotriva civililor şi a forţelor de securitate continuă.

Directorul general al Agenţiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă din statul Borno, Barkindo Saidu, a declarat că o nuntă, o înmormântare şi un spital au fost vizate în oraşul Gwoza.

Barkindo Saidu a declarat că bilanţul victimelor se ridică la 18 morţi, inclusiv copii şi femei însărcinate.

Nimeni nu a revendicat atacurile.

Mişcarea islamistă armată Boko Haram şi gruparea sa disidentă Statul Islamic în Africa de Vest (ISWAP) sunt cele mai active grupări armate din statul Borno.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.