Premierul israelian Benjamin Netanyahu se declară pregătit să încheie un ”acord parţial” cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas în vederea eliberării a cel puţin unei părţi a ostaticilor, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sfârşitul luptelor în (Fâşia) Gaza fără eliberarea tuturor ostaticilor ar constitui un eşec naţional fără precedent”, a denunţat imediat Forumul Familiilor Ostaticilor.

Forumul a republicat o înregistrare video a răpirrii a trei tineri israelieni la 7 octombrie de către Hamas, cu obiectivul de a sensibiliza opinia publică naţională şi internaţională cu privire la soarta israelienilor deţinuţi în Fâşia Gaza.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Această înregistrare video a răpirii celor trei tineri israelieni care participau la un festival de muzică a circulat larg pe Internet de la 7 octombrie.

În pofida violenţei imaginilor, rudele lor au decis să le difuzeze din nou.

”Lumea trebuie să vadă cât de oribilă a fost acea zi”, declară Michael Levy.

Fratele său, Or Levy, apare în această înregistrare video, culcat pe plaforma unei camionete, înconjurat de combatanţi Hamas puternic înarmaţi.

El era plin de sânge - al soţiei sale, ucise în acea zi.

”Să-mi văd fratele fără apărare, terifiat, este foarte dureros. Eu sunt mai mare ca el. Când eram mai tânăr aveam obiceiul să-l apăr. Dar, în acea zi, nu am putut să fac nimic pentru el”, îşi exprimă regretul Michael.

El luptă de atunci pentru eliberarea fratelui său.

”Frateele meu, Or, are un fiu care împlineşte azi trei ani. Când mă întrebă unde sunt părinţii săi, eu nu ştiu ce să-i spun. Încerc doar să nu plâng”, declară el.

În vederea eliberării ostaticilor este nevoie de încheietrea unui acord cu Hamasul, şi nu de un acord parţial, aşa cum vrea premierul israelian benjamin Netanyahu, subliniază Forumul Famileii Ostaticilor.

Este nevoie de ”un acord global, pentru toţi ostaticii”, pledează Forumul.

”Odată eliberaţi ostaticii, acest război ar trebui să înceteze”, conchide Michael Levy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.