Crucişătorul de rachete rus Moskva a fost "grav avariat” de o explozie de muniţie cauzată de un incendiu, au informat joi agenţiile de stat ruse, citând Ministerul Apărării de la Moscova, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Din cauza unui incendiu, muniţia a explodat la bordul crucişătorului de rachete Moskva. Nava a fost grav avariată”, potrivit ministerului citat de agenţiile Tass şi Ria Novosti.

Echipajul a fost evacuat complet şi este în curs de desfăşurare o anchetă pentru a stabili cauza incendiului, a adăugat el.

 

На ракетном крейсере "Москва" в результате пожара сдетонировал боезапас https://t.co/hHQ6KJ0F4s pic.twitter.com/LMZNd6RUW5

— РИА Новости (@rianru) April 13, 2022

Agenţiile ruse nu au precizat locul incidentului.

Autorităţile ucrainene au susţinut anterior că Moskva a luat foc după ce a fost lovită de rachete. "Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au cauzat pagube semnificative acestei nave ruseşti”, a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Maxim Marcenko.

Un consilier al preşedintelui ucrainean, Oleksiï Arestovitch, a declarat, la rândul său, pe YouTube că "a sosit o surpriză la nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră”. "Arde cu intensitate. Acum. Şi cu această mare agitată, este imposibil de ştiut când vor putea primi ajutor”, a spus el, asigurând că la bord se aflau "510 membri ai echipajului”. "Nu înţelegem ce s-a întâmplat”, a adăugat el.

Crucişătorul Moskva participase în primele zile ale invaziei la un atac împotriva Insulei Şerpilor, situată în Marea Neagră, lângă graniţa cu România, în timpul căruia au fost capturaţi 19 marinari ucraineni.

Ulterior au fost schimbaţi cu prizonieri ruşi. În timpul acestui episod celebru, unul dintre marinari îi răspunsese navei ruse care le-a cerut să se predea: "Navă rusească, du-te naibii!”.

Crucişătorul purtător de rachete Moskva este nava cea mai importantă a Flotei ruse de la Marea Neagră, fiind şi nava amiral a flotei. Dotarea de bază a crucişătorului este reprezentată de complexul de rachete P-1000 Vulkan, cu 16 instalaţii de lansare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.