Ministerul francez de Externe a felicitat poporul olandez pentru că a respins provocarea partidului de extremă-dreapta PVV, condus de Geert Wilders, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Felicitări olandezilor pentru oprirea ascensiunii extremei-drepte”, a scris Jean-Marc Mayrault pe Twitter. “Dorinţă de a lucra pentru o Europă mai puternică”, a adăugat el.

Anterior, Ministerul german de Externe a scris pe Twitter: "Majoritatea alegătorilor olandezi au respins populiştii anti-europeni... Aceasta este o veste bună, avem nevoie devoi pentru o #Europă puternică".

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Partidul Liberal VVD, al premierului Mark Rutte, a câştigat detaşat alegerile legislative din Olanda, urmând că aibă 31 de reprezentanţi în Parlament, potrivit exit-pollului realizat de IPSOS. VVD a pierdut 10 mandate, faţă de Legislativul trecut, dar rezultatul este oricum peste aşteptări.

Formaţiunea lui Geert Wilders, PVV, se află pe a doua poziţie, alături de formaţiunea creştin-democrată CDA şi de partidul de centru D66, cu 19 mandate fiecare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.