Şeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel, Peter Altmaier, a felicitat olandezii pentru un rezultat “grozav” în alegeri, după publicarea exit-pollurilor care arată că premierul Mark Rutte conduce detaşat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Olanda, oh, Olanda, eşti campioana”, a scris Altmaier pe Twitter, în olandeză. “Felicitări pentru acest rezultat extraordinar”, a adăugat el.

Germanii vor fi chemaţi la urne pentru alegeri parlamentare în septembrie. Partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania, (AfD), aliat al lui Wilders, speră să intre în Parlamentul de la Berlin pentru prima dată.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

La rândul său, Ministerul german de Externe a scris pe Twitter: "Majoritatea alegătorilor olandezi au respins populiştii anti-europeni... Aceasta este o veste bună, avem nevoie devoi pentru o #Europă puternică".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.