Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, care a abdicat în ianuarie şi i-a lăsat tronul fiului său mai mare Frederik, a fost spitalizată miercuri în urma căzături la castelul său din Fredensborg, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Regina Margrethe a fost condusă la Rigshospitalet ieri seară după ce a căzut la castelul Fredensborg. Având în vedere circumstanţele, regina este bine, însă este temporar internată pentru a fi obsevată”, a declarat joi casa regală a Danemarcei agenţiei de presă Ritzau, citată de ziarul B.T.

Joi, fiul reginei, regele Frederik al X-lea, a dat veşti, la marcarea a 100 de ani de existenţă a Corului de băieţi din Copenhaga, despre mama sa, cu care a discutat la telefon.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Ea este bine, este confortabilă şi se află pe mâni bune la Rigshospitalet. Vom lua lucrurile zi cu zi şi vom decide dacă este necesar să luăm măsuri”, a declarat regele.

Regina, care urma să participe vineri la un eveniment la Facultatea de Arheologie a Universităţii din Aarhus, şi-a anulat prezenţa, scrie presa daneză.

Margrethe a II-a şi-a luat supuşii prin surprindere la anunţarea dorinţei de a abdica, cu ocazia împlinirii a 52 de ani de domnie, în ianuarie 2024.

Regina, în vârstă de 84 de ani, a fost supusă în februarie 2023 unei grele operaţii la spate şi se deplasează de atunci în baston.

”Totul a decurs bine mulţumită personalului de îngrijire competent care s-a ocupat de mine. Bineînţeles, operaţia a dat naştere, bineînţeles, unei reflecţii despre viitor, şi anume dacă a venit momentul lăsării responsabilităţii generaţiei viitoare”, declara ea în discursul de la sfârşitul anului, anunţându-şi abdicarea.

Regina continuă să se achite de un număr de angajamente oficiale, însă fiul său, regele Frederik al X-lea, este cel care domneşte.

Foarte apreciată de danezi, Margrethe a II-a a urcat pe tron în 1974, succedându-i tatălui său, regele Frederik al IX-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.