Mai mulţi membri ai personalului american au fost răniţi luni în atacul împotriva bazei militare Ain al-Asad din Irak, au declarat pentru Reuters trei oficiali americani, în condiţiile în care îngrijorările în regiune au crescut după uciderea, săptămâna trecută, a unor membri de rang înalt ai grupurilor militante Hamas şi Hezbollah.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Oficialii, vorbind sub rezerva anonimatului, au declarat că bilanţul s-ar putea modifica. "Personalul bazei efectuează o evaluare a pagubelor post-atac", a adăugat unul dintre oficiali.

Două rachete Katiuşa au fost trase luni asupra bazei din vestul Irakului, au declarat surse de securitate. O sursă de securitate a declarat că rachetele au căzut în interiorul bazei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Săptămâna trecută, SUA au efectuat un atac în Irak împotriva unor indivizi despre care oficialii americani au declarat că erau militanţi care se pregăteau să lanseze drone şi reprezentau o ameninţare pentru forţele americane şi ale coaliţiei.

SUA se aşteaptă ca Iranul să îşi respecte promisiunea de a răspunde la uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în urmă cu două zile, la Teheran - una dintr-o serie de asasinate ale unor figuri de rang înalt din cadrul grupului militant palestinian, în timp ce războiul dintre Israel şi Hamas continuă în Gaza.

Pentagonul a declarat că va desfăşura avioane de luptă şi nave de război suplimentare în Orientul Mijlociu, în timp ce Washingtonul încearcă să consolideze apărarea în urma ameninţărilor Iranului şi ale aliaţilor săi Hamas şi Hezbollah.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.