„Ministerul Afacerilor Externe informează că secţiile de votare din Federaţia Rusă s-au deschis la ora locală 07.00 şi funcţionează în regim normal”. În felul acesta au comentat autorităţile de la Chişinău informaţiile apărute în presa rusă, potrivit cărora la cele două secţii de votare din Rusia s-ar fi format cozi imense.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cu referire la numărul mare al alegătorilor semnalaţi la cele două secţii, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că a anticipat posibilitatea producerii aglomeraţiei, ca rezultat al încercărilor de organizare a transportării ilegale a alegătorilor la secţiile de vot”, a subliniat Ministerul de la Chişinău, conform agora.md.

Potrivit MAE, autorităţile de la Chişinău au atenţionat repetat autorităţile ruse asupra tentativelor unor entităţi de a transporta organizat cetăţenii către secţiile din cadrul Ambasadei moldovene la Moscova. Astfel, aglomeraţiile de la cele două secţii de votare din Rusia ar fi fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral. 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„În procesul de pregătire a exerciţiului electoral, am atenţionat autorităţile ruse asupra tentativelor unor entităţi de a transporta organizat cetăţenii către secţiile din cadrul Ambasadei noastre la Moscova. Astfel, considerăm că aglomeraţiile de la cele două secţii de votare  din Rusia au fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral”, se arată în mesajul MAE.

MAE precizează că secţiile din Moscova sunt dotate cu numărul maxim de buletine de vot - cinci mii pentru fiecare secţie.

Potrivit autorităţilor, „decizia de a deschide secţii de votare în Federaţia Rusă doar în sediul Ambasadei s-a luat ca rezultat al incapacităţii de a întruni în alte oraşe/locaţii toate cerinţele de securitate, astfel încât să ne asigurăm că nu vor exista primejdii pentru cetăţenii noştri care vor veni să voteze şi funcţionarii electorali care vor asigura organizarea procesului”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.