Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat că tentativa de asasinat la adresa lui Donald Trump reprezintă o tragedie pentru democraţiile din întreaga lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gândurile mele sunt alături de preşedintele Donald Trump, victima unei tentative de asasinat, căruia îi transmit cele mai bune urări de însănătoşire grabnică. Un militant a murit şi mai mulţi au fost răniţi. Aceasta este o tragedie pentru democraţiile noastre. Franţa împărtăşeşte şocul şi indignarea poporului american", a scris Macron pe X.

Fostul preşedinte SUA Donald Trump este în siguranţă, au anunţat sâmbătă Secret Service şi campania sa, după ce mai multe focuri de armă au răsunat la un miting din Pennsylvania al candidatului republican la preşedinţie. În timp ce o înregistrare video îl arată pe Trump făcând o grimasă şi ridicând o mână la urechea dreaptă, unde sângerează, autorităţile au anunţat decesul a două persoane, una dintre ele fiind cea care a deschis focul. Alte două persoane din public au fost grav rănite.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Suspectul a fost identificat drept Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani.

Mes pensées au Président Donald Trump, victime d’une tentative d’assassinat, à qui j’adresse mes vœux de prompt rétablissement. Un militant est décédé, plusieurs sont blessés. C’est un drame pour nos démocraties. La France partage le choc et l’indignation du peuple américain.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 14, 2024
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.