Preşedintele francez Emmanuel Macron este ataca virulent miercuri, cu 11 zile înaintea unor alegeri legislative anticipate, de către stânga, după ce a denunţat anumite puncte din programul Noului Front Popular (NFP), o alianţă a stângii, şi a catalogat ”cu totul grotescă” posibilitatea schimbării sexului la primărie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macron a catalogat NFP drept ”total imigraţionist” şi se află într-un dezacord puternic cu privire la schimbarea sexului.

Noua coaliţie a stângii propune ”autorizarea schimbării stării civile în mod liber şi gretuit în faţa unui ofiţer al stării civile”, a denunţat el marţi, într-o vizită pe Insula Sein, o insulă bretonă, cu alte cuvinte schimbarea sexului la primărie.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În opinia şefului statului, această propunere face parte dintre ”lucrrile complet groteşti” promovate de NFP.

STÂNGA REACŢIONEAZĂ VIRULENT

Aceste declaraţii au făcut stânga să reacţioneze.

Liderul Partidului La France insoumise (LFI, stânga radicală) Jean-Luc Mélenchon le-a catalogat drept ”nedemne” şi consideră că preşedintele ”ignoră doza suferinţelor pe care le implică persoanelor vizate”.

”Se află el, oare, în continuare în realitate? Poate el să rupă rutele rezistenţei RN în turul doi? Alertă”, şi-a exprimat el indignarea pe X.

Senatoarea ecologistă Mélanie Vogel a apreciaty, la rândul său, că ”Macron se bălăceşte într-o transfobie crasă”.

O fostă deputată LFI, Clémence Guetté consideră că ”extrema dreaptă nu mai are nevoie să facă campanie”, pentru că ”Macron îi facde treaba”.

”O aşteptam pe Jupiter şi l-am primit pe Nero”, a declarat la RTL secretarul Partidului Socialist (PS, centru-stânga) Olivier Faure.

”Când l-am văzut ieri (marţi) acumulând fake news, în transforbie, mi-am zis că acest preşedinte este pe cale să îmbrăţişeze inclusiv toate declaraţiile cele mai populiste pe care le-a denunţat mult timp”, a denunţat el.

”Pe preşedintele Republicii îl lasă nervii şi atacă progranul Frontului Popular (...). Îl simt un pic febril”, a comentat la franceinfo, directorul de comunicaţii Fabien Roussel.

François Ruffin de la LFI consideră că Emmanuel Macron ”şi-a ales tabăra. Pentru el este mai bun naţionalismul autoritarist decât Frontul Popular”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.