Kremlinul a respins joi drept ”false” informaţii - provenind de la Kiev şi Seul - potrivit cărora militari nord-coreeni luptă în Ucraina în rândul armatei ruse, care primeşte muniţie şi rachete de la Phenian, acuză Occidentul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Coreea de Nord, dotată cu arma nucleară, şi-a consolidat în ultimele luni relaţiiile cu Rusia, iar preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat o rară vizită la Phenian în iunie, unde a semnat un acord în domeniul apărării reciproce cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

”Asta aduce a o nouă (falsă) informaţie”, a respins în conferinţa zilnică de presă un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

O publicaţie ucraineană scria în weekend că şase ofiţeri nord-coreeni au fost ucişi într-un atac ucrainean cu rachetă cu câteva zile mai înainte, în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei okcupate de Moscova.

Un reprezentant al Consiliului Naţional ucrainean de Securitate, Andrii Kovalenko, a anunţat pe Telegram că militari nord-coreeni sunt angajaţi în Ucraina, ”limitat, într-un număr mic de trupe de geniu”.

Aceste forţe ”supraveghează folosirea miniţiei (nord-coreene) de către armata rusă”, a precizat el.

”Rusia este tot mai dependentă de muniţie din Coreea de Nord pentru diverse tipuri de armament”, a subliniat el.

Ministrul sud-coreean al Apărării Kim Yong-hyun a anunţat marţi că Seulul consideră ”foarte probabil să fi existat victime în rândul unor ofiţeri şi militari nord-coreeni în Ucraina”.

El declara că se aşteaptă ca alte trupe nord-coreene să fie trimise alături de ruşi, din cauza ”alianţei militare” dintre Moscova şi Phenian.

Statele Unite şi Coreea de Sud acuză Coreea de Nord de faptul că a furnizat muniţie şi rachete Rusiei, căreia-i susţine ofensive, care durează de peste doi ani şi jumătate, în pofida dezminţirilor Moscovei şi Phenianului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.