Preşedinţia ucraineană anunţă miercuri semnarea ”într-un viitor apropiat” a unui Acord de Securitate cu Uniunea Europeană (UE), ultimul dintr-o serie de acorduri încheiate de Kiev cu aliaţii săi din Occident, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipe de negociatori ale Ucrainei şi UE au finalizat textul unui Acord de Securitate şi au convenit să-l semneze într-un viitor apropiat”, anunţă pe site preşedinţia ucraineană.

Kievul a încheiat deja acorduri de acest fel cu ”17 ţări”, inclusiv cu state membre UE şi G7, şi se pregăteşte să semneze ”încă zece”, anunţa la 13 iunie, într-un comunicat preşedinţia ucraineană.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat săptămâna trecută un Acord de Apărare ”fără precedent” cu Statele Unite.

El a catalogat acest acord drept un ”pod” către aderarea Ucrainei devastate de război la NATO.

Această serie de acorduri de securitate intervine în timp ce Kievul se află în dificultate pe teren, din cauza unei lipse de muniţie şi oameni şi în timp ce încearcă să oprească asalturi ruseşti pe linia frontului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.