Serviciul ucrainean de securitate (SBU) anunţă miercuri că a arestat un informator rus, recrutat prin intermediul unei ”chat de întâlniri” pe Telegram, care folosea un telefon pentru a comunica şi fotografia instalaţii militare pentru a ajuta Moscova să pregătească atacuri în oraşul Harkov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a stabilit că ocupanţi (ruşi) au angajat o cooperare cu acest bărbat, prin intermediul unui chat de întâlniri popular pe mesageria Telegram”, dă asigurări pe reţele de socializare SBU.

SBU anunţă că confiscat telefonul pe care suspectul îl folosea pentru a comunica cu ”prietena” sa rusoaică şi cu care fotografia ”instalaţii militare” ciu scopul de a ”ajuta Moscova” să pregătească atacuri la Harkov, un oraş mare din nordul Ucrainei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Suspectul a fost arestat, plasat în detenţie şi riscă ”până la opt ani de închisoare”, potrivit aceleiaţi surse.

De la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, procuratura ucraineană a deschis mii de proceduri cu privire la presupuse colaborări cu forţele Moscovei.

ONU anunţa anul trecut că Ucraina a deschis peste 6.600 de urmăriri penale ”împotriva unor persoane cu privire la colaborare şi alte infracţiuni legate de conflict” de la începutul războiului, în februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.