Dacă reuşeşte, nu înseamnă că va fi salvat, dar dacă eşuează, candidatura sa pentru un al doilea mandat va atârna de un fir de aţă: Joe Biden acordă vineri un interviu considerat cu risc foarte ridicat, chiar dacă este înregistrat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decurs de o săptămână, democratul în vârstă de 81 de ani nu a făcut aproape nimic pentru a şterge impresia dezastruoasă lăsată de dezbaterea cu Donald Trump din 27 iunie, considerată un eşec pentru el. De la acel duel televizat, americanii nu l-au mai văzut exprimându-se liber, fără teleprompter şi pentru o perioadă lungă de timp. Va avea ocazia să o facă vineri, într-un interviu cu jurnalistul şi prezentatorul vedetă de la ABC News, George Stephanopoulos, care va fi înregistrat în timpul unei deplasări de campanie în Wisconsin.

Dovadă că interviul este foarte aşteptat, postul de televiziune şi-a modificat programul de difuzare. Iniţial, acesta plănuise să difuzeze extrase vineri, apoi sâmbătă, iar duminică să aibă loc o difuzarea completă. Dar, în cele din urmă, telespectatorii vor putea vedea interviul în întregime vineri seara, la ora locală 20.00 (sâmbătă, ora 3.00, ora României), în cadrul unui program special.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

CINE ÎL INTERVIEVEAZĂ PE BIDEN

Joe Biden se va confrunta cu un jurnalist care cunoaşte ca nimeni altul dedesubturile comunicării politice.

George Stephanopoulos a lucrat pentru fostul preşedinte democrat Bill Clinton, atât în timpul primei sale campanii, cât şi la Casa Albă, unde a fost unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai săi în timpul primului său mandat.

În confruntarea sa cu Donald Trump, preşedintele american s-a chinuit timp de 90 de minute să se exprime, poticnindu-se în cuvinte şi pierzându-şi uneori şirul gândurilor, ceea ce a declanşat un val de panică în cadrul partidului său. Cu patru luni înainte de alegerile prezidenţiale împotriva miliardarului republican, democraţii sunt sceptici cu privire la capacitatea lui Biden de a câştiga, iar o majoritate covârşitoare a americanilor nu îl consideră capabil să guverneze timp de încă patru ani.

Joe Biden, care nu a fost niciodată un orator foarte fluent, va trebui să convingă la ABC nu numai pe fond, dar şi prin elocvenţă, frazare şi expresii faciale.

La începutul acestei săptămâni, una dintre cele mai influente voci democrate, fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, a considerat "esenţial" ca Joe Biden să acorde unul sau chiar două interviuri de înalt profil. Alţi susţinători ai lui Joe Biden au cerut o conferinţă de presă prelungită pentru a evalua capacitatea acestuia de a răspunde cu vioiciune.

Preşedintele american, care rareori se pretează la acest exerciţiu, cu excepţia unui număr limitat de întrebări cu jurnalişti aleşi în prealabil, a promis că va ţine o conferinţă de presă săptămâna viitoare, când va avea loc summitul NATO, dar detaliile nu sunt încă cunoscute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.