Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Olaf Scholz, cancelarul german, la Berlin, că NATO are responsabilitatea de a preveni escaladarea războiului, dar că membrii alianţei nu pot considera pacea şi securitatea de la sine înţelese, potrivit BBC. De asemenea, liderul german a precizat că NATO nu va interveni cu forţă militară în războiul din Ucraina, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Stoltenberg a declarat că ”războiul preşedintelui Putin împotriva Ucrainei a spulberat pacea şi a şocat lumea”.

El a adus un omagiu forţelor ucrainene şi s-a angajat să le sprijine în continuare ”pentru a susţine dreptul la autoapărare consacrat în Carta ONU”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Stoltenberg a felicitat Germania pentru sprijinul militar şi umanitar acordat Ucrainei şi, deşi a remarcat că ”NATO are responsabilitatea de a preveni escaladarea acestui război”, a avertizat membrii alianţei militare că ”nu putem considera pacea şi securitatea de la sine înţelese”.

”Ieri, miniştrii Apărării au început să analizeze ce trebuie să facem pentru a ne consolida apărarea şi disuasiunea pe termen lung. Acest lucru va necesita creşteri majore ale investiţiilor în apărare”, a subliniat Stoltenberg.

Între timp, cancelarul Olaf Scholz a precizat că Germania a sporit finanţarea pentru forţele sale armate pentru a se asigura ”că NATO este capabilă să îşi îndeplinească îndatoririle şi misiunea”.

NATO nu va risca o escaladare a războiului din Ucraina prin intervenţia cu forţa militară, a mai menţionat Scholz, citat de CNN.

”Datoria principală a alianţei este să asigure siguranţa tuturor membrilor”, a spus el.

Germania trimite ajutoare financiare şi umanitare, precum şi bunuri militare, în Ucraina, dar Berlinul a susţinut în repetate rânduri că nu va trimite avioane de luptă pentru a ajuta forţele ucrainene în apărarea lor împotriva invaziei ruse.

”Soarta oamenilor din Ucraina ne atinge profund... Putin produce o suferinţă teribilă şi moarte pentru oamenii din Ucraina... Suntem alături de Ucraina”, şi-a exprimat Scholz susţinerea pentru poporul ucrainean.

El a adăugat că Putin este singurul răspunzător pentru moartea tinerilor ruşi din armată.

 ”Suntem impresionaţi de mulţi tineri ruşi care sunt conduşi de leadership-ul lor, dar se opun unui război fără sens”, a mai spus oficialul german.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.