Japonia se declară joi ”grav îngrijorată” de acordul de apărare reciprocă încheiat miercuri între Coreea de Nord şi Rusia, care prevede o ”asistenţă reciprocă în caz de agresiune” a unuia dintre semnatari, potrivit lui Vladimir Putin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tokyo este ”grav îngrijorat de faptul că preşedintele (rus Vladimir) Putin nu a exclus o cooperare militaro-tehnică cu Coreea de Nord”, anunţă într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Guvernului japonez, Yoshimasa Hayashi.

Acest tip de cooperare ”ar putea constitui o încălcare a rezoluţiilor respective ale Consiliului de Securitate al ONU în privinţa incidenţei asupra mediului de securitate al ţării noastre şi regiunii”, a adăugat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Liderul de la Kremlin a catalogat miercuri acordul dintre cele două ţări, unite împotriva ”hegemoniei” americane, drept un ”document cu adevărat revoluţionar”.

Vladimir Putin a anunţat totodată că Rusia ”nu exclude în ceea ce o priveşte o cooperare tehnico-militară” cu Phenianul.

”REVIZUIREA” SANCŢIUNILOR IMPUSE DE ONU COREEI DE NORD

Statele Unite şi aliaţii lor se tem de faptul că această apropiere continuă între Moscova şi Phenian poate conduce la noi livrări de armament, muniţie şi rachete nord-coreene Rusiei în Războiul din Ucraina.

Vladimir Putin a cerut că sancţiunile ONU impuse regimului nord-coreean să fie ”revizuite”.

Yoshimasa Hayashi denunţă drept ”inacceptabil” acest lucru.

”În pofida voinţei comunităţii internaţionale, Rusia şi-a procurat armament şi muniţie, inclusiv rachete balistice, din Coreea de Nord şi le-a folosit în Ucraina, încălcând în mod flagrant rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU”, a denunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.