Israelul a declarat administraţiei Biden că a folosit o muniţie de precizie pentru a lovi o ţintă în Rafah duminică, dar că şrapnelul din explozie a aprins un rezervor de combustibil din apropiere şi a declanşat un incendiu care a cuprins o tabără pentru palestinienii strămutaţi şi a dus la zeci de morţi, a declarat un oficial american pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Nu putem confirma acest lucru, dar este ceea ce Israelul ne-a împărtăşit”, a spus oficialul, „şi presupunem că vom afla mai multe după ce Israelul îşi va finaliza ancheta”. Statele Unite nu au putut să confirme în mod independent explicaţia israeliană, a mai spus oficialul.

Nu este clar dacă Statele Unite vor efectua propria evaluare - pe tot parcursul războiului, administraţia Biden s-a bazat în mod obişnuit pe Israel pentru a investiga singur şi a împărtăşi concluziile sale cu oficialii americani.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cel puţin 45 de persoane au fost ucise şi 200 au fost rănite în urma atacului israelian. Armata israeliană a afirmat că a lovit un complex Hamas din zonă, ucigând doi oficiali de rang înalt din cadrul grupării militante.

Forţele de apărare israeliene au mai afirmat public că ţinta nu se afla în zona umanitară de la Rafah, unde palestinienilor li s-a spus să se mute în timpul operaţiunilor israeliene din sudul Fâşiei Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.