Cel puţin 18 palestinieni au fost ucişi într-un atac israelian asupra taberei de refugiaţi Tulkarem din Cisiordania ocupată, a declarat joi Ministerul Sănătăţii palestinian, în timp ce armata israeliană a anunţat că a ucis un comandant Hamas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Armata israeliană (IDF) a declarat într-un comunicat că forţele sale aeriene l-au ucis pe şeful reţelei Hamas din Tulkarem într-un atac. Acesta a fost identificat drept Zahi Yaser Abd al-Razeq Oufi.

Atacul ar fi vizat o cafenea, unde erau şi alţi lideri Hamas, care au fost ucişi, dar şi civili, potrivit The Guardian.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Agenţia de presă palestiniană Wafa spune că masacrul a fost cel mai mare din Cisiordania din ultimii 24 de ani.

Guvernul palestinian „solicită o acţiune internaţională urgentă pentru a opri escaladarea masacrelor” împotriva poporului său, a afirmat acesta într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei palestiniene a condamnat atacul, potrivit agenţiei de presă palestiniene WAFA, adăugând că aceste atacuri „nu vor aduce securitate şi stabilitate nimănui, ci vor cufunda regiunea în şi mai multă violenţă”.

Violenţa a crescut în Cisiordania de la începutul războiului din Gaza, cu raiduri aproape zilnice ale forţelor israeliene care au implicat mii de arestări şi schimburi de focuri regulate între forţele de securitate şi luptătorii palestinieni. În timp ce atenţia internaţională a fost concentrată pe războiul Israelului din Gaza şi acum din Liban, există temeri că Israelul îşi îndreaptă atenţia către Cisiordania şi foloseşte tactici similare acolo.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.