Armata israeliană le-a cerut, luni, locuitorilor din Gaza să părăsească partea de est a oraşului Khan Younis, afirmând că se pregăteşte să "opereze în forţă" după noi atacuri cu rachete, împotriva activităţii militante din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Times of Israel notează că, în urma numeroaselor atacuri cu rachete asupra sudului Israelului din ultimele săptămâni din zona umanitară desemnată de Israel în Fâşia Gaza, IDF a anunţat că ajustează limitele zonei pentru a ţinti Hamas.

IDF precizează că "rămânerea în zona respectivă a devenit periculoasă". Armata a menţionat că ajustarea zonei se realizează "în conformitate cu informaţii precise care indică faptul că Hamas a încorporat infrastructura teroristă" în zona umanitară.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Potrivit IDF, avertismentul timpuriu are ca scop atenuarea daunelor aduse civililor.

" IDF este pe cale să opereze în forţă împotriva organizaţiilor teroriste şi, prin urmare, face apel la populaţia rămasă în cartierele estice din Khan Younis să se autoevacueze temporar către zona umanitară ajustată din al-Mawasi", afirmă armata.

Apelurile IDF către civili sunt comunicate prin mesaje SMS, apeluri telefonice şi emisiuni media.

O sursă militară a declarat că spitalele din zonă nu trebuie evacuate şi că IDF a comunicat acest lucru oficialilor palestinieni din domeniul sănătăţii şi oficialilor din comunitatea internaţională.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.